Lastkorgar med fästen

Letar du efter en pålitlig och mångsidig lösning för att transportera last? Då har du kommit rätt! Här på vår sida erbjuder vi ett brett sortiment av högkvalitativa lastkorgar med olika fästalternativ. Oavsett om du är en friluftsentusiast, en yrkesverksam hantverkare, eller någon som helt enkelt behöver extra utrymme för att transportera varor, har vi den perfekta lastkorgen för dig.

Varför välja våra lastkorgar med fästen?

 • Mångsidighet: Våra lastkorgar är kompatibla med en rad olika fästen, inklusive snabbfäste, snabbfäste med tiltfunktion, skruvfäste m.fl.
 • Hög kvalitet: Alla våra lastkorgar och fästen är tillverkade av robusta och hållbara material, vilket garanterar en lång livslängd och pålitlig prestanda.
 • Användarvänlighet: Med våra enkla och snabba fästsystem kan du montera och demontera din lastkorg på nolltid, vilket gör din lasthantering smidig och effektiv.
 • Säkerhet: Våra produkter är designade med din säkerhet i åtanke. De erbjuder stabil och säker lasthantering, så att du kan känna dig trygg oavsett vad du behöver transportera.

Vad använder man en lastkorg till?

En lastkorg är en mångsidig och praktisk lösning för att transportera olika typer av last. Den kan monteras på olika typer av fordon, inklusive bilar, lastbilar, fyrhjulingar och till och med motorcyklar i vissa fall. Här är några vanliga användningsområden för en lastkorg:

Lastkorg för fritidsaktiviteter:

 • Camping och friluftsliv: Perfekt för att transportera campingutrustning, fiskeutrustning, eller andra friluftsartiklar.
 • Sport och fritid: Kan användas för att bära sportutrustning som cyklar, skidor, eller golfväskor.
 • För arbete och yrkesverksamhet
 • Bygg och hantverk: Användbar för att transportera verktyg, byggmaterial och annan utrustning.
 • Jordbruk och skogsbruk: Kan användas för att bära arbetsredskap, ved, eller jordbruksprodukter.

Lastkorg för vardagliga ärenden:

 • Inköp och shopping: Bra för att transportera större inköp eller varor som inte lätt får plats i bilens bagageutrymme.
 • Flytt och förvaring: Kan användas för att flytta mindre möbler, lådor och andra hushållsartiklar.

Lastkorg för specialanvändningar:

 • Jakt och fiske: Många jägare och fiskare använder lastkorgar för att transportera vapen, fiskeredskap och fångst.
 • Nödsituationer: Kan användas för att bära nödvändiga förnödenheter som vatten, mat och första hjälpen-utrustning i nödsituationer.
 • Oavsett om du behöver extra utrymme för en campingresa, transporterar verktyg för ditt arbete, eller helt enkelt behöver extra lagringsutrymme, är en lastkorg en utmärkt lösning.

Hur mycket kan man lasta på dragkroken?

Tänk på att fördela lasten så jämnt som möjligt så att kultrycket inte överskrider den vikt som står på kulhandsken, normalt 60–100 kg. För högt eller för lågt kultryck kan försämra köregenskaperna och i värsta fall göra att du förlorar kontroll över bilen. Kultrycket är det tryck som bilens dragkula utsätts för.

Hur mycket last tål våra lastkorgar?

Våra lastkorgar är kraftigt byggda och rejält överdimensionerade för att kunna hantera även de mest krävande lasterna. De är designade för att tåla vikter upp emot 200 kg, vilket gör dem till en av de mest robusta och hållbara alternativen på marknaden.

Det är dock viktigt att notera att även om lastkorgen i sig kan hantera dessa höga vikter, så är det dragkrokens maximala lastkapacitet som i praktiken begränsar hur mycket vikt du kan lasta. Oftast ligger denna gräns betydligt lägre än lastkorgens kapacitet. Därför är det alltid viktigt att konsultera bilens och dragkrokens instruktionsbok för att säkerställa att du inte överlastar enligt de specifikationer som gäller för just din bil och dragkrok.